USD EUR
42,92 40,00
Протягом 5-6 місяців будуть зведені п’ятиповерхівки у 16 областях для переселенців – Офіс Президента

Протягом 5-6 місяців будуть зведені п’ятиповерхівки у 16 областях для переселенців – Офіс Президента

391

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в розмові з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне розповів про план відбудови України, в тому числі і надання тимчасового житла для переселенців. Про це інформує УНН.

«Презентував план будівництва житла для переселенців. Його розроблено спільно з кількома відомими архітектурними бюро, і вже підготовлена відповідна документація. Передбачено зведення п’ятиповерхових житлових будинків протягом 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні. Їхня вартість з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700-800 доларів за квадратний метр», – повідомив Тимошенко.

Він додав, що після деокупації територій та відбудови житлового фонду, коли українці зможуть повернутися до своїх домівок, дані квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіло про план обов’язкової евакуації жителів Донеччини. Логістику вже організовано, у багатьох регіонах країни вже чекають на переселенців.