USD EUR
42,92 39,53
14 лютого житомирянка, повіривши незнайомому абоненту, втратила з рахунку 25 тисяч гривень.

У жінки з картки видурили 25 тис грн

590

14 лютого житомирянка, повіривши незнайомому абоненту, втратила з рахунку 25 тисяч гривень. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські встановлюють причетних до шахрайства та закликають не довіряти незнайомцям. Про це пише сайт поліції в Житомирській області.

До поліції звернулась 59-річна жителька обласного центру та розповіла, що через необачність втратила заощадження з банківського рахунку. За словами жінки, до неї зателефонував чоловік, який назвався працівником служби безпеки банку, повідомив про заблокування її картки та у розмові дізнався всі конфіденційні відомості для доступу до рахунку. В результаті жінка втратила 25 тисяч гривень.

Нині у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ поліцейські встановлюють причетних до правопорушення. Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про блокування банківських рахунків, потребу якихось переказів для отримання коштів, продаж товару виключно по передоплаті тощо.

Запам’ятайте:

  • конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви.
  • працівники банків або інші особи не можуть просити вас вчинити якісь грошові перекази нібито для захисту ваших же коштів, перевірки «дійсності» рахунків тощо;
  • здійснюючи онлайн-оплату, переконайтесь, що знаходитесь на захищеному сайті саме тієї фінансової установи, яка надає послуги. Не переходьте за невідомими посиланнями, наданими вам незнайомцями, для здійснення оплати;
  • уважно читайте повідомлення, що надходять на ваш мобільний, звертайте увагу, чи це дійсно номер банківського сервісу та які саме операції проводяться з вашими коштами. За найменших підозр – телефонуйте на гарячу лінію банку та заблокуйте картку;
  • намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати й не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.