USD EUR
42,92 39,84
Чуднівщина: про готовність до оперативного реагування

Чуднівщина: про готовність до оперативного реагування

983

Відбулася нарада щодо організації добровільного формування на території громади та проблемних питань і шляхів їх вирішення. Про це пише сайт Чуднівської міської ради.

У нараді взяли участь представники силових структур громади.

З  01 січня 2022 року набув чинності Закон «Про основи національного спротиву», який було ухвалено в липні 2021 року. Відповідно до цього закону був створений окремий вид Збройних Сил України – Сили територіальної оборони.

Під час зустрічі учасники обговорили алгоритм дій правоохоронних служб, органів місцевого самоврядування та добровільних формувань тероборони при різних варіантах розвитку ситуації із безпекою у країні.

У ході наради проаналізували готовність системи оповіщення та захисних споруд, приміщень подвійного призначення: підвали, напівпідвали і тощо. 

Військові зазначили, що на даний час усі несуть службу в штатному режимі, у разі виникнення надзвичайної ситуації до оперативного реагування готові.

Очільник громади підсумував: «Перше і головне завдання для жителів – не піддаватись провокаціям. Наразі приводів для паніки немає».