USD EUR
42,74 39,37
З 23 грудня у Житомирська область вийде з «червоної зони»

З 23 грудня у Житомирська область вийде з «червоної зони»

361

Це рішення прийнято 21 грудня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова за дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Повідомляє офіційний сайт Житомирської облдержадміністрації.

Так, з 23 грудня у Житомирській, Миколаївській, Київській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях скасовуються обмеження «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

«Ситуація з поширенням захворюваності на COVID-19 у Житомирській, Миколаївській, Київській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях стабілізується. Проте це не привід ігнорувати протиепідемічні заходи чи сповільнювати темпи вакцинальної кампанії. Відтак за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС відповідні облдержадміністрації мають забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації та, за необхідності, вжити додаткових заходів, спрямованих на стримування поширення COVID-19», — наголосив Міністр Олексій Чернишов.

Від Житомирської облдержадміністрації до засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС у режимі онлайн долучилися голова ОДА Віталій Бунечко, його заступники Олександр Федько та Віктор Градівський, представники профільних структурних підрозділів ОДА.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, на сьогодні в області спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації, зокрема кількість підтверджених випадків захворювання зменшилася в понад 2 рази в порівнянні з попередніми тижнями. Завантаженість ліжок з киснем становить 19%. Рівень госпіталізацій – менше 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менше 20%. Тож Житомирська область за всіма показниками відповідає “жовтому” рівню карантинних обмежень.

Голова Житомирської ОДА наголосив, що карантин діє й далі, незалежно від того, у якій ми є зоні. На початку грудня Уряд посилив карантинні обмеження, які передбачають, що у “жовтій” зоні відвідувати концерти, кінотеатри, спортзали, торгові центри, кафе та ресторани, їздити у поїздах та автобусах міжобласного сполучення можна лише з сертифікатом про вакцинацію, довідкою про одужання або негативним тестом.

“Зараз дуже важливо не розслаблятися, бо незабаром ми увійдемо у святковий період, коли зустрічаємось із родиною. Думаю і час, і досвід вже показав, що вакцинація допомагає полегшити перебіг хвороби та мінімізувати всі можливі ризики. Отже давайте належно підготуємося до новорічних зустрічей та зробимо необхідне щеплення, щоб у прийдешньому році повернутись до нормального життя”, – сказав Віталій Бунечко.