USD EUR
42,92 39,84
На ремонті доріг в Житомирській області «відкатав» понад пів мільйона грн

Судитимуть столичного підрядника, який на ремонті доріг в Житомирській області «відкатав» понад пів мільйона грн бюджетних коштів

427

До суду скерувано обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах під час будівництва доріг (ч. 4 ст. 191 КК України). Повідомляє сайт прокуратури Житомирської області.

Слідством установлено, що відповідно до укладених договорів, київське приватне товариство протягом серпня – жовтня 2019 року виконувало капітальний ремонт доріг у селах Мамрин та Харитонівка Коростишівського району за бюджетні кошти на загальну суму 2,3 млн грн. Однак директор, звітуючи про виконання ремонту, відобразив в офіційних документах навіть той обсяг робіт, які фактично не були виконані. Відповідно, зазначив недостовірні відомості щодо суми й у платіжках, за якими з бюджету зайво перераховано значні кошти.

За висновками судової будівельно-технічної експертизи, керівник підрядного товариства завдав державному бюджету України збитків на понад 500 тис. грн.

Прокурорами заявлено до суду позов про стягнення з обвинуваченого заподіяної державі шкоди у повному обсязі.

Ремонтно-дорожні оборудки викрито окружною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та поліцією.

Досудове розслідування проводив відділ поліції № 2 Житомирського райуправління поліції.

Справу розглядатиме Коростишівський районний суд.

Прокурори Коростишівської окружної прокуратури підтримуватимуть публічне обвинувачення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.