USD EUR
42,92 39,53

Пандемію можна переламати на сезонну хворобу з 2022 року

431

Лікарі та науковці припускають, що пандемія може та перейти у форму сезонної хвороби, пише “Reuters”. Йдеться про окремі держави та за умови високого рівня щеплення людей. Прогноз сформовано без врахування мутацій штамів вірусу.

ВООЗ планує, що до кінця 2022-го року 70% населення світу буде вакциновано, заявила очільниця експертної групи ВООЗ Марія ван Керхове.

Водночас перехід від пандемії до стану ендемічного захворювання буде різнитися у кожній країні залежно від рівня щепленості населення.

Які держави одужають раніше

За цим прогнозом, першими від пандемії оговтаються країни, де високий рівень вакцинації та сильніший природній імунітет людей, які перехворіли на Covid-19. Серед цих країн називають Сполучені Штати, Сполучене Королівство Британії, Португалію та Індію.

Згідно зі звітом ВООЗ від 26 жовтня, протягом останніх трьох місяців спостерігається зниження кількості захворювань та смертей від Covid-19 у низці держав.

Перспективи в Україні

Цей прогноз мало стосується Східної Європи, де спостерігається новий спалах штаму “Дельта”. Кілька днів тому Україна отримала сумне лідерство за рівнем добової смертності від ковіду.

За минулу добу 2 листопада в Україні зафіксували 720 летальних випадків від коронавірусу, повідомляють в МОЗ.  Шпиталізували з Covid-19 чи підозрою на нього 5 935 осіб, що є рекордом з початку пандемії.

В Уряді України заявили про спад захворюваності на ковід.

3 листопада в Прем’єр-міністр Денис Шмигаль проінформував, що за останню добу в Україні на COVID-19 захворіло 23 393 особи, у той час як минулого тижня у піковий день було виявлено 26 870 нових хворих.

За його даними у Херсонській області, яка першою в Україні перейшла до “червоної” зони, зафіксовано зниження показників захворюваності та госпіталізації людей з коронавірусом (про це звітує сайт президента). Від COVID-19 в Україні вакциновано 10 млн 682 тис. осіб, з них 7 млн 597 тис. – двома дозами. Минулого тижня було вакциновано рекордну кількість громадян – 1,7 млн