USD EUR
42,92 39,84
Ремонт доріг в Чуднівській громаді

Дороги у селах Чуднівщини ремонтують за сприяння депутата Ігоря Ходака

542

Ремонт і утримання доріг місцевого значення є болючим та проблемним питанням громад. Коштом Держбюджету проводять ремонти та будівництво шляхів державного та міжнародного значення. Громади мають утримувати свої дороги за коштом місцевого бюджету. У місцевих бюджетах більшості громад України часто не вистачає коштів хоча б на простий поточний ремонт.  

Проблема дефіциту коштів на ремонтні роботи постала і у Чуднівській громаді. Діяти потрібно якомога швидше, інакше ямки на сільських вулицях за зиму перетворяться на суцільні вибоїни. Вчасно вирішити проблему допоміг депутат обласної ради від партії «Наш край» Ігор Ходак. Обранець громади профінансував ремонти доріг на загальну суму майже 300 тис грн.

Обстеження доріг

Що вже вдалося зробити?

Усуненням ямковості на вулицях селища Великі Коровинці розпочався масштабний дорожній ремонт у Чуднівській громаді. Упродовж двох днів спецавтомобілі ремонтували вулиці Терещенка, Аграрну та провулок Веселий. Покриття поновили струйним методом. Аналогічний ремонт відбувся і у селищі Вакуленчук. Поновили дорогу і на центральній вулиці Краснополя.

Ремонт сільських доріг Чуднівської громади проводять струйним методом
Ремонт доріг в Чуднівській громаді (роботи проводять струйним методом)

Найближчі перспективи ремонтів

Ремонт доріг у селах Чуднівської громади буде продовжено. Заплановано провести ґрейдерування найбільш занедбаних ділянок дорожнього покриття. Ремонтну техніку (ґрейдер) надає місцеве підприємство «ВІВАД 09», генеральним директором якого є Ігор Ходак.

Упродовж жовтня 2021 року автогрейдер підприємства «ВІВАД 09» виконав ремонтні роботи у шести селах Романівської селищної ради. Тепер на черзі – села Чуднівщини.

За словами Ігоря Ходака, у бюджетах більшості громад немає грошей навіть на ямковий ремонт. Попри це, в селах вкрай потрібний дорожній ремонт та підтримка місцевих шляхів у належному стані.

Надихає на цю відповідальну місію вдячність людей, пояснює Ігор Ходак. Схвальні відгуки місцевих водіїв – найвища оцінка та підтримка. Саме тому депутат від «Нашого краю» бере на себе відповідальність та вирішує проблему з відновленням попсованих доріг.