USD EUR
42,92 39,84
Пожежна небезпека на Житомирщині

Пожежна небезпека в Житомирській області

289

Сьогодні, 4 листопада у західних і північних областях (Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській, Рівненській та Житомирській областях) прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Рятувальники просять бути обережними в лісах та відкритих територіях з вогнем. Не залишати багаття без нагляду. За добу 2 листопада в Житомирській області вигоріло 3 гектари сухостою. Загалом цього року вогонь знищив 928 гектарів насаджень (565 пожеж). Основна причина загорянь – неконтрольоване випалювання сухих рослин, необережне поводження з вогнем під час відпочинку та на присадибних ділянках. Сухі рослини спалахують миттєво і такий вогонь непросто погасити.

Головне управління ДСНС України у Житомирській області звертається до всіх громадян: не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я (ще потрібно почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову).

Якщо пожежу не можете здолати самотужки – телефонуйте «101».