USD EUR
42,92 39,84
Працівники Довбиської школи-інтернату в Житомирській області скаржаться на затримку зарплати

Працівники Довбиської школи-інтернату в Житомирській області скаржаться на затримку зарплати

659

У комунальному навчальному закладі «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради недостатнє фінансування, у зв’язку з цим виникла затримка із виплатою заробітної плати працівникам. Трудовий колектив надіслав звернення на адресу голови обласної ради Володимира Федоренка, закликаючи вжити заходів щодо фінансової заборгованості по рахунках закладу.

У комунальному навчальному закладі «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради недостатнє фінансування, у зв’язку з цим виникла затримка із виплатою заробітної плати працівникам. Трудовий колектив надіслав звернення на адресу голови обласної ради Володимира Федоренка, закликаючи вжити заходів щодо фінансової заборгованості по рахунках закладу. Про це пише Житомир.info.

Фото листа-звернення одна із членів трудового колективу 21 лютого надіслала на електронну адресу редакції Житомир.info.

Скріншот одного з аркушів звернення від 24 січня 2022 року

«Станом на 25 січня 2022 року ми отримали заборгованість по заробітній платі за грудень 2021 року і аванс за січень, який вже завершується. Хоча обслуговуючий персонал не отримав і досі. В той час, коли всі школи м. Житомира і області отримали. А ще адміністрацію нашої школи повідомили, що влітку до відпускних ми не отримаємо кошти на оздоровлення, які також передбачені педпрацівникам Законом України «Про освіту», які ми, як і всі школи, отримували щороку», – йдеться у листі, датованому 24 січня 2022 року.

Звернення стосовно вирішення питання щодо фінансування заробітної плати педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу на початку січня надіслали також на адресу департаменту освіти і науки Житомирської облдержадміністрації. (У розпорядженні Житомир.info є фото відповідного документа):

Директор «Довбиської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат» Вадим Романчук 21 лютого в коментарі Житомир.info зазначив, що працівники заробітну плату отримують, однак із запізненням.

«Зарплату працівники отримують, але отримують із великим запізненням. Йдеться про педагогічних працівників. За лютий обслуговуючий персонал отримав лише аванс, і то не в повному обсязі. Причина – велике недофінансування. По заробітній платі педагогічних працівників недофінансування десь півтора мільйона. А ми фінансуємося з обласного бюджету. Якщо взяти по інших школах, то там немає такої плачевної картини, люди отримують заробітну плату», – зауважив Вадим Романчук.

Він також пояснив, чому саме виникло недофінансування.

«У нас з 1 вересня збільшилася кількість дітей, відповідно, збільшилася і кількість штатних одиниць працівників. Департамент освіти погодив кількість штатних одиниць, затвердили й тарифікацію, а фінансування на це не виділили. Ми ще в січні надали звернення на обласну раду, на облдержадміністрацію, на департамент освіти, але відповіді ми ще не отримали», – зазначив директор школи-інтернату.

Директор департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Наталія Осипович у коментарі Житомир.info 22 лютого запевнила, що нині не йде мова про складну ситуацію із виплатою зарплати. Разом з тим, очільниця департаменту підтвердила, що фінансування є недостатнім, а це в подальшому може позначитись на стані виплати заробітної плати. Наталія Осипович також запевнила, що департамент знайде вихід із ситуації.

«Там немає ніякої затримки. Щойно ми спілкувалися з директором закладу. Там є колективний договір, у якому зазначені дати виплати. Усе виплачується. Так, є недостатність коштів, яка виникла через те, що заклад набрав більше дітей, ніж було заплановано по коштах. Ситуація зараз вирішується, ми беремо у них розрахунки, скільки їм потрібно додатково коштів, і будемо це питання опрацьовувати, будемо робити перерозподіл. Тобто, поки що там немає якоїсь такої ситуації, люди отримали зарплату. Так, є недостатність, але поки що вона, скажімо так, лише на папері. Ми розуміємо, що через якийсь місяць-два вже буде коштів не вистачати. Тому зараз ми збираємо точні розрахунки: уточнюємо, скільки їм треба. І будемо робити перерозподіл за рахунок, можливо, інших закладів, кому було більше виділено, чи з вільного залишку – все в межах наших кошторисних призначень. Буде додано стільки, скільки їм потрібно. Наразі ситуація під контролем», – запевнила Наталія Осипович.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня 2019 року голови Житомирської облдержадміністрації та облради підписали спільне розпорядження про моніторинг дотримання прав та інтересів вихованців трьох інтернатних закладів області: Романівського дитбудинку-інтернату, Довбиської спецшколи-інтернату та Ушомирської ЗОШ І-ІІ ступенів.

20 серпня 2019 року на сайті Житомирської обласної ради опублікували проєкти рішень «Про припинення комунального навчального закладу «Ушомирська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації» та «Про припинення комунального навчального закладу «Довбиська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради шляхом ліквідації».