USD EUR
42,92 39,84

Що насправді сталося у Чуднівській міській раді

1 758

У середу, 30 жовтня, новобраний секретар Сергій Костяков разом із депутатами міськради, активістами та учасниками російсько-української війни в черговий раз прибув до Чуднівської міської ради для того, щоб приступити до виконання своїх посадових обов’язків. Сергій Михайлович знову пред’явив рішення сесії про обрання його секретарем ради та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції України, де зазначено, що він є керівником (в.о. міського голови) Чуднівської міської ради. Станом на сьогодні жодних судових рішень чи інших підстав, які б вказували на протилежне, немає.

Цього разу Галина Вербельчук, колишня секретар та в.о. міського голови, згідно акту передала Сергію Костякову гербову печатку, ключі тощо. Всі зазначені дії відбувались в присутності працівників Чуднівського відділення поліції, які були викликані для забезпечення правопорядку. 



В цей же час до приміщення міської ради організовано прибули групи активістів, які спільно з деякими представниками міської ради намагалися протистояти проведенню законних дій у кабінеті секретаря. З їхнього боку лунали погрози, обзивання та спроби фізичного тиску на секретаря та депутатів Чуднівської міської ради. Проте, завдяки професійним діям працівників поліції насильства вдалося уникнути.

Відтепер робота міської ради має бути розблокована, в.о. міського голови Сергій Костяков разом із апаратом та депутатами міської ради повинні приступити  до повноцінного відновлення життєдіяльності громади. Будь-які дії з блокування роботи в.о. міського голови, апарату та депутатів міської ради вважатимуться незаконними та неодмінно призведуть до важких наслідків, а винні особи будуть покарані.