USD EUR
42,92 39,84

Піротехніки ДСНС області знищили 17 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн

840

30 жовтня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила 15 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, що були виявлені напередодні в Чуднівському та Малинському районах області, про це повідомляє Управління ДСНС України в Житомирській області.

На полі, що неподалік с. Стетківці Чуднівського району, селяни випасали худобу та помітили небезпечне відлуння війни. Про це вони одразу ж повідомили Службу порятунку та до приїзду рятувальників пильнували місце виявлення. Фахівці ДСНС ідентифікували знахідки як 10 артснарядів калібром 88 мм та ще 1 – 76 мм. А на межі поля, що поблизу с. Рачки того ж району випадкові перехожі натрапили на ще 1 артснаряд калібром 76 мм.



Крім того, в селах Буки та Юрівка Малинського району місцеві жителі виявили 50 мм мінометну міну та 82 артснаряд під час проведення земляних робіт. Ще 1 артснаряд калібром 76 мм виявили грибники під час «тихого полювання» в лісовому масиві, що поблизу м. Малин.

До того ж, у вівторок, 29 жовтня, піротехніками області знищено ще 2 артилерійські снаряди, що були виявлені в обласному центрі та в с. Перлявка Житомирського району.

Шановні громадяни ! Рятувальники застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу ж сповістіть про це за номерами екстрених служб «101» або «102». Ні в якому разі не торкайтеся його! Будьте відповідальні – не залишайте їх без нагляду, адже така необачність може закінчитися трагедією.

ДСНС України у Житомирській області