USD EUR
42,92 39,53

У Станишівській ОТГ на Житомирщині відкрився новозбудований центр надання адміністративних послуг

806

24 жовтня у Станишівській ОТГ Житомирської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився новий ЦНАП. Центр розташований на першому поверсі двоповерхової будівлі Станишівської сільської ради. При плануванні будівництва експертами Програми «U-LEAD з Європою» був розроблений дизайн-проект відкритого простору ЦНАП, який реалізували у громаді.

У ЦНАП створено чотири робочих місця. Ще чотири віддалених робочих місця адміністраторів розпочнуть роботу у старостатах. Завдяки створенню належної системи надання адмінпослуг понад 10 000 мешканців будуть отримати якісний сервіс від держави у сучасних та комфортних умовах. Нове приміщення збудовано коштом бюджету громади, облаштоване для потреб людей з інвалідністю, також у ньому є дитячий куточок.  ЦНАП Станишівської ОТГ надає 125 адміністративних послуг.



В церемонії відкриття ЦНАП взяла участь Анна Лілехунд Хедквіст, регіональний директор NIRAS Sweden AB, компанії, яка відповідає за роботу з громадами-учасниками Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою»: «Хочу подякувати всім, хто працює над наближенням адміністративних послуг до мешканців та робить місцеве управління прозорим, орієнтованим на сервіс та якість. Мені дуже приємно разом з вами сьогодні відзначити відкриття нового ЦНАП. Сподіваюсь, що він стане центром позитивних змін у громаді та платформою для її розвитку».

Роман Матвійчук, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою»: «Вітаю громаду з відкриттям належного ЦНАП та суттєвою модернізацією системи надання адміністративних послуг. Тепер, завдяки партнерству громади та міжнародної програми допомоги мешканці громади будуть отримувати широкий спектр послуг, включно з найнеобхіднішими, у комфортних умовах, швидко та якісно».

Всі працівники ЦНАП та старостатів пройшли навчання по підвищенню кваліфікації, розроблене українськими та шведськими експертами. Кожне робоче місце Центру буде обладнано програмним комплексом автоматизації роботи ЦНАП «Вулик», розроблено проєктом EGOV4UKRAINE.

Юрій Матвійчук, голова Станишівської ОТГ: «Завдяки співпраці з міжнародними партнерами ми створили сучасний центр надання адміністративних послуг, і тепер наші мешканці будуть отримувати послуги швидко та якісно. Сподіваюсь, що новий ЦНАП стане майданчиком для розвитку громадянського суспільства та осередком європейських цінностей». 



«Формування нової якості адміністративних послуг у громадах — це наше спільне завдання. Станишівська громада вже четверта в регіоні отримала масштабну підтримку Програми. Червоненська, Іршанська та Попільнянська громади вже мають високий рівень надання адмінпослуг», – наголосив Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.