USD EUR
43,29 39,84

Сертифікат про ПЛР-тестування можна завантажити в додатку Дія

275

Допоки це тестування нової можливості у за стосунку. Такий сертифікат діятиме 72 години, як і паперовий носій документа. Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства цифрової трансформації.

Зареєструватися на тестування також можна в додатку за цим посиланням посиланням.

До системи передачу електронних даних допоки під єдналися 4 лабораторії: ДІЛА, Ескулаб, Смартлаб та Дніпролаб. На часі підключення і інших лабораторій до системи.

Наступного тижня в Україні впровадять сертифікат про одужання від корона вірусу – для тих, хто перехворів та не має вакцинуватися найближчим часом. Нововведення анонсувала заступниця Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. Можливість згенерувати цифровий документ з’явиться через 15 днів після внесення інформації до системи лікарем. Діятиме такий сертифікат 90 днів.

Наразі в застосунку Дія також доступні: міжнародний, “жовтий” та “зелений” внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. “Жовтий” сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та “зелений” діють 365 днів. Українські COVID-сертифікати у Дії офіційно визнані у ЄС, тому українці можуть вільно з ними подорожувати.