USD EUR
42,74 39,84
Карвинівка – може, а Висока Піч – не змогла!, 2019

Карвинівка – може, а Висока Піч – не змогла!

3 382

10 грудня 2019 року остаточно узгоджена і уточнена версія (редакція) Перспективного плану формування об’єднаних громад на Житомирщині попрямувала до Києва. Тепер там, у кабінетах Мінрегіонбуду  ще раз перевірять, порахують і дадуть «добро» стосовно тих пропозицій, які надійшли від громад із багатьох куточків Житомирщини.

Згідно інформації, яка увійшла до остаточного варіанту Перспективного плану утворення ОТГ на Житомирщині, до складу Чуднівської міської ОТГ,  все ж таки, забажали увійти мешканці Карвинівської сільради Романівського району. Щодо такого ж бажання з боку жителів громади села Висока Піч, то їх наміри об’єднатися із Чуднівською міською ОТГ наштовхнулися на позицію мешканців села Глибочок, які забажали приєднатися до Сінгурівської сільської ОТГ.

Відтак, землі Високопічської сільради виявилися «відрізаними» від «кордонів» Чуднівської ОТГ, що позбавляє людей із Високої Печі можливості об’єднання із чуднівчанами. До речі, громаду Високої Печі тепер чекає перспектива об’єднання із сільрадами, що утворять Березівську ОТГ у Житомирському районі. Не зовсім логічно і зовсім незручно для мешканців Високої печі, але що поробиш – є чіткі правила, вимоги, які порушувати не можна за жодних обставин.