USD EUR
42,92 39,84
Дитячий конкурс "Поділись із лісом підсніжниками - 2023"

Дитячий конкурс “Поділись із лісом підсніжниками – 2023”

415

Київський еколого-культурний центр проводить Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Поділись із лісом підсніжниками – 2023». Конкурс проводитися з метою організації посадки в лісах, там де вони були раніше, вирощених у штучних умовах (вдома на ділянці, на дачі) природних підсніжників (Galanthus nivalis).

Мета конкурсу – привернути увагу школярів до охорони підсніжників, навчити навичкам посадки рідкісних рослин, поновлення у лісах популяцій підсніжників.

Учасники конкурсу

У конкурсі можуть брати участь діти середнього та старшого шкільного віку (від 10 до 17 років). Діти беруть участь у конкурсі індивідуально. Работи по посадке підсніжників треба проводити обов,язково під керівництвом вчителів біології або вчених-ботаників.

Терміни конкурсу

Конкурс проводитиметься з 20 квітня 2023 р. до 15 травня 2023 р. Матеріали на конкурс оргкомітет приймає від учасників до 25 травня 2023 р. включно (за поштовим штемпелем) за адресою: 02218, м. Київ, вул. Райдужна, б. 31, кв.48, з позначкою на конверті: «На конкурс «Поділись із лісом підсніжниками -2023». Листи направляти тільки простими листами «Укрпоштою» або на нашу електрону адресу kekzoffice1@gmail.com

УВАГА! Конкурс є індивідуальним. У листі необхідно повідомити зворотню домашню адресу та обов’язково номер мобільного телефону батьків або керівника гуртка (без номера мобільного телефону матеріали на конкурс прийматися не будуть).

УВАГА: пересадку підсніжників у ліс необхідно провести з 20 квітня по 15 травня 2023р., коли у підсніжників вже нема квітів.

Матеріали на конкурс

Учасник конкурсу повинен особисто посадити у сусідньому з селом лісі понад 30 кущів підсніжників. Треба поговорити з літніми людьми, щоб встановити, де саме в лісі раніше росли підсніжники. Висаджувати в лісі треба тільки природний підсніжник, це вид- підсніжник білосніжний або звичайний (Galanthus nivalis) , які слід викопати вдома на городі, на дачі (якщо там ростуть підсніжники, які були колись викопані саме в цьому лісі). Підсніжники різних садових сортов висаджувати в лісі не можна.

Ліс має бути грабовий, ясеновий, дубовий, дубово-грабовий. Бажано ,щоб в цьому лісі ще залишилось мало підсніжників , або вони колись росли, але були знищені людьми, або знищені із-за рубок лісу. Тому в цьому лісі треба відновити популяцію підсніжників саме на ціх містах з ціх підсніжників, які колись були пересаджені з цього лісу біля дома чи на городі.

У сосновому лісі підсніжники садити не можна. Садити підсніжники потрібно в лісі подалі від людей, від стежок, бажано на верхівці південного схилу пагорба, південного схилу балки у з 20 квітня по 15 травня. Квіточку не можна відривати від бульби, потрібно садити разом.

Дивись поради як садити підсніжники у лісі http://ecoethics.com.ua/poradi-yak-saditi-pidsnizhniki-u…/

Особливо наголошуємо, садити в лісі слід тільки підсніжники, викопані вдома на ділянці, викопувати в іншому місті у лісі для пересадки підсніжники не можна.

Необхідно надіслати фотографії, які відображають як учасник конкурсу викопує підсніжники вдома на ділянці і потім пересаджує їх у ліс.

Підведення підсумків конкурсу

Підсумки конкурсу наприкінці травня 2023 р. будуть розміщені на сайті Київського еколого-культурного центру : http://ecoethics.com.ua/

Буде відібрано 3 найкращі роботи, автори яких отримають нагороду – мобільний телефон. Подарунок та вітальний лист від організаторів конкурсу буде надісланий поштою на домашню адресу кожного переможця.

Положення про конкурс «Поділись лісом з підсніжниками» знаходиться на сайті Київського еколого-культурного центру на сторінці http://ecoethics.com.ua/polozhennya-pro-vseukrayinskiy…/

Матеріали, які будуть надіслані на конкурс, не рецензуються та не повертаються.

Поради як посадити підсніжники: http://ecoethics.com.ua/poradi-yak-saditi-pidsnizhniki-u-lisi/