USD EUR
42,74 39,37
Чуднівщина: засідання спільноти вихователів ЗДО

Чуднівщина: засідання спільноти вихователів ЗДО

1 859

27 вересня 2022 року на базі КУ «Чуднівський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулося засідання професійної спільноти вихователів закладів дошкільної освіти Чуднівської міської ради з теми «Індивідуальна траєкторія професійного розвитку педагога закладу дошкільної освіти». Про це повідомили в Чуднівській міській раді.

Засідання відбулося   за  участю начальника відділу освіти Чуднівської міської ради Володимира Кривоцюка та директора Чуднівського  МЦПРПП Галини Жуковської, які привітали вихователів закладів дошкільної освіти громади з професійним святом – Всеукраїнським днем дошкілля. З нагоди свята подяки отримали Лариса Гонишнюк (Чуднівський  ЗДО «Веснянка»), Ярослава Фіщук ( Чуднівський ЗДО «Зірочка»), Жанна Оверчук (М. Коровинецький  ЗДО «Сонечко»), Олена Кіндрук (Красногірський ЗДО).

Зустріч проведена в нетрадиційній формі – у вигляді тренінгу, який провела консультант Центру Леся Подолянець. Увага присутніх була зосереджена на необхідності зміни підходів до освітнього простору і освітнього процесу, в зв’язку з переходом на новий Державний та професійний Стандарти, теоретичними засадами побудови індивідуальної  освітньої траєкторії вихователя.

В  ході  тренінгу вихователі визначили умови, за яких може здійснюватися просування за індивідуальною траєкторією, основні принципи та алгоритм побудови індивідуального освітнього маршруту, практикувалися  в розбудові дорожньої карти індивідуальної траєкторії професійного розвитку педагога, побачили переваги індивідуальної освітньої траєкторії над традиційною  самоосвітньою діяльністю в підвищенні рівня професійної компетентності педагогічного працівника.

Потік професійної інформації, який отримують сучасні освітяни, часто перевищує можливості її опрацювати, тому завдання консультантів  центру професійного розвитку педагогічних працівників  полягає в наданні консультативної допомоги в з’ясуванні суті інноваційних понять в освіті та  сприяння їх практичній реалізації. Проведений тренінг – це перший крок у розбудову сучасного  освітнього простору громади.