USD EUR
42,92 39,84
В Україні запустили сервіс для бронювання військовозобов’язаних в агросфері

В Україні запустили сервіс для бронювання військовозобов’язаних в агросфері

454

Міністерство аграрної політики та продовольства України створило електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних, передає УНН із посиланням на пресслужбу відомства.

Кабінет створено для спрощення процедури подачі документів та пришвидшення обробки заяв на бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу. Отож відтепер процес бронювання військовозобов’язаних буде проходити набагато простіше“, – цитує пресслужба слова державного секретаря міністерства Віктора Канцурака.

Як подати заявку:

1. Увійдіть у кабінет запитів на бронювання за посиланням.

2. Авторизуйтесь за допомогою особистого ключа КЕП. Після цього ви зайдете в особистий кабінет і отримаєте детальну покрокову інструкцію щодо подальших дій.

3. При першій авторизації в системі необхідно заповнити та зберегти реєстраційні дані в картці “Профіль організації”.

4. Після внесення цієї інформації можна розпочати формування запиту на бронювання або розбронювання. (Система не дозволяє вносити військово-облікові спеціальності, які не підлягають бронюванню).

5. Сформований запит необхідно підписати КЕП, після чого його автоматично буде надіслано на розгляд до Мінагрополітики.

Канцурак зазначив, що в особистому кабінеті відображатиметься інформація щодо статусу цього запиту. Після успішного завершення розгляду запиту його стан зміниться на “Розглянуто”. Можна буде переглянути, яких працівників зрештою було заброньовано та завантажити витяги за обраними працівниками або, у разі відмови, побачити причину відхилення запиту.

Як зазначили, бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень).