USD EUR
42,74 39,37
Жителька Овруччини, повіривши ошуканцю, втратила понад 30 тисяч гривень з власного рахунку.

У жінки по телефону видурили 32 тис грн

356

Жителька Овруччини, повіривши ошуканцю, втратила понад 30 тисяч гривень з власного рахунку. Про це повідомляє пресслужба поліції в Житомирській області.

Тож нині у рамках розпочатого кримінального провадження поліцейські встановлюють причетного до шахрайства та закликають жителів області бути вкрай обачними під час фінансових операцій.

Увечері 26 квітня до відділу поліції у м. Овручі звернулась 41-річна містянка із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що понад годину тому на її мобільний зателефонував незнайомець та повідомив, що переказав на її рахунок гроші. Жінка дійсно очікувала певних надходжень, відтак повірила йому. Втім, за словами співрозмовника, щоб «активувати» кошти, необхідно провести низку певних дій за допомогою банківського сервісу. Відтак під керівництвом «добродія» вона виконала деякі операції, а згодом виявила, що з її рахунку було знято 32 тисячі гривень.

Нині у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ поліцейські встановлюють причетного до правопорушення. Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про надходження неочікуваної фінансової допомоги та необхідність якихось операцій «активації»,  здійснення переказів на чужі рахунки для їх «захисту» або Запам’ятайте:

  • конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви;
  • працівники банків або інші особи не можуть просити вас вчинити якісь грошові перекази нібито для захисту ваших же коштів, перевірки «дійсності» рахунків, активації доступу до коштів тощо;
  • уважно читайте повідомлення, що надходять на ваш мобільний, звертайте увагу, чи це дійсно банківський сервіс та які саме операції проводяться з вашими коштами. За найменших підозр – телефонуйте на гарячу лінію банку та заблокуйте картку;
  • не переходьте за невідомими посиланнями, наданими вам незнайомцями чи невідомими відправниками, що надійшли у смс, месенджерах, соціальних мережах чи на електронну скриньку та не встановлюйте невідомі вам додатки на мобільні ґаджети та комп’ютери.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.