USD EUR
42,92 39,84
Що буде з новим врожаєм? – аграрії Житомирщини почали жнива, але не знають чи зможуть продати зерно. ВІДЕО

Що буде з новим врожаєм? – аграрії Житомирщини почали жнива, але не знають чи зможуть продати зерно. ВІДЕО

375

На Житомирщині сільськогосподарські підприємства почали збирати озимі зернові культури. Жнива почали на тиждень раніше, ніж минулоріч, але аграрії області поки не знають чи зможуть продати зерно. Про це – матеріал Суспільне:Житомир.

Кореспонденти Суспільного побували в Андрушівській громаді і поспілкувалися з місцевими аграріями.

Один з аграріїв Іван Шателюк розповів, що в поле для збору озимого ячменю його комбайни вийшли ввечері четвертого липня.

Вийшли о п’ятій годині вечора, намолотили 22 тонни. Урожайність на вчорашній день була 57 центнерів. Озимини в нас усієї разом десь більше 500 гектарів“, – каже Іван Шателюк.

За його словами, цьогоріч він очікує, що урожай – зокрема й озимих зернових – буде кращим, аніж минулоріч. А проте найбільшою проблемою цього року може стати збут зерна.

Зі збутом зараз важко. Нас виручає наше тваринництво – ми самі собі корми готуємо. А так – нема куди діти, адже порти закриті. Раніше на порт вивозили, а зараз куди вивозити? Споживання – хто має своє тваринництво, той має свої поля. Ціни, ті що називають, по 2 200 за тонну ячменю – це собі в збиток продавати. Тому продавати поки не плануємо – будемо працювати на склад, хоча торішнього зерна в нас ще теж багато є”, – розповів Іван Шателюк.

Найбільше у нас зернових та зернобобових посіяно у південних громадах – Попільнянській, Андрушівській, Ружинській, а також у Житомирському районі, до якого сьогодні входить більша частина нашої області. Наразі в жнива ми вступили успішно і думаємо, що наша жнивна кампанія також пройде успішно“, – поінформувала представниця обласного департаменту агропромислового розвитку Ніна Добринська.