USD EUR
42,92 39,84
В Житомирській, Бердичівській, Новоград-Волинській та Романівській відновили роботу дитячі садки

Працюючим мамам потрібен дитсадок

478

Працівниця має неповнолітніх дітей, дитсадки не працюють, нема з ким залишити дітей. Яку заяву писати, щоб бути з дітьми і не втратити заробіток? Роз’яснення надало Управління Держпраці у Житомирській області.

Таку можливість законодавство про працю не передбачає. В той же час, роботодавець може надати таким працівникам відпустки, як щорічні, так і додаткові, або без збереження заробітної плати. За наявності можливості виконання роботи поза межами приміщень роботодавця можна також оформити надомну або дистанційну роботу.

Щодня в області відновлюють роботу десятки підприємств, маленьких бізнесів та організацій, а батьки наших дітей повертаються на робочі місця. Про це написав Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної військової адміністрації на фейсбук сторінці.

Вже у 3 громадах, а саме в Житомирській, Бердичівській, Новоград-Волинській та Романівській відновили роботу дитячі садки. Інші громади області теж готові відкрити дошкільні заклади у разі потреби. Однак наголошуємо, що робота закладів можлива лише за умови дотримання усіх вимог безпеки. Діти, їх життя та здоров’я є пріоритетом для кожного з нас.

Школи у більшості територіальних громад області проводять навчання у дистанційному форматі. Виключення становлять території Народицької та Овруцької громад, які були нещодавно визволені від окупантів. Для дітей, тимчасово евакуйованих з цих територій, також створені умови для навчання за новим місцем перебування. Переконаний, що найближчим часом всі школи області будуть працювати.