USD EUR
42,74 39,84
Навчальний рік в Чуднівській громаді планують завершити 31 травня

Чуднівщина: коли завершиться навчальний рік

699

Навчальний рік в освітніх закладах Чуднівської громади планують завершити 31 травня. Виключення – Чуднівський ліцей, там діти вчитимуться до 16 червня. Така тривалість навчального року пов’язана з потребою надолужити пропущене через вимушені канікули на початку війни. Усі навчальні плани мають бути виконані. Про це повідомив начальник відділу освіти Чуднівської міської ради Володимир Кривоцюк.

За його інформацією, нині всі навчальні заклади працюють в дистанційному режимі. Це стосується і місцевих школярів, і внутрішньо переміщених дітей. Чимало вчителів працюють прямо з дому. В громаді майже всюди є якісний інтернет зв’язок, – повідомив посадовець.

Робота дитячих садочків

Дитячі садочки в громаді поки що всі на дистанційній формі. Дистанційні заняття проводять для дітей 5-6 років. Жоден заклад допоки не відкрив групу денного перебування. Йшлося про відкриття так званої збірної чергової групи в Чуднові (для родин, де батьки вийшли на роботу). Однак, не зібрали достатню кількість охочих навіть на одну групу. Питання залишається і наступного тижня в громаді знову переглянуть доречність відкриття збірної групи в дитсадку.

Водночас, є припущення, що дітки там перебуватимуть пів дня – через проблеми з організацією харчування.

«Є проблеми трошки… з харчуванням, наприклад. Бо багато  постачальників харчів (які виграли тендери) у час війни відмовилися постачати продукцію. Багато складових у відновенні роботи, які залежать не від мене, не від директора ЗДО, а загальні», – прокоментував начальник відділу освіти Чуднівської міської ради Володимир Кривоцюк.

Питання грошей

Перспектива фінансування освітніх закладів у Чуднівській громаді доволі болюча. Нині є інформація по скорочення державної субвенції.

«Не знаєм, наскільк ми протягнемо, бо є листи міністерства освіти, щодо оплати у воєнний час – зараз ми платимо повністю зарплату по тарифікації. А далі – як буде… на сьогоднішній день у нас забрали 10% субвенції на фінансування шкіл. Педагогічні працівники – це їхня зарплата. Технічні працівники – на місцевому бюджеті. Заклади дошкільної освіти, технічний персонал навчальних закладів – все на місцевому бюджеті.

В нас було 58 млн субвенції, понад 5,8 млн в нас забрали. Це десь півтора місяці фонду заробітної плати. А це може потягнути ряд непопулярних рішень», – прокоментував начальник відділу освіти Чуднівської міської ради Володимир Кривоцюк.