USD EUR
42,92 39,84
Чуднівський ЦНАП звітує про роботу

Чуднівський ЦНАП звітує про роботу

733

Розлогий звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Чуднівською міської ради з 01.01.2022 р по 01.06.2022 р опубліковано на офіційному сайті.

Основними завданнями Центру надання адміністративних послуг є:

  • організація надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернення ; 
  • спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання;
  • забезпечення інформування суб’єктів звернення про вимоги та порядок надання адміністративних послуг, що надаються через Центр.
  • встановлення зворотного зв’язку із суб’єктом звернення.

Особлива увага під час воєнного стану надавалась громадянам, які тимчасово перемістились до нашої громади:  надавався статус внутрішньо переміщеної особи ( видано 540 довідок ВПО)  та формувалися справи для  надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам ( 324 справи).

 Працівниками  центру надання адміністративних послуг Чуднівської міської ради надано  2707   послуг, із них:                      

  • з  реєстрації місця  проживання – 55 послуг;
  • зняття з реєстрації місця проживання – 50 послуг;
  • внесення до паспорта громадянина України відомостей про  зміну нумерації будинків, перейменування вулиць ( проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно–територіальних  одиниць, зміни в адміністративно – територіальному устрої – 48;
  • видачі довідок про реєстрацію місця проживання/ зняття з реєстрації   – 222 послуги;
  • видачі витягів про зареєстрованих – 44 послуги;

Проведено актуалізацію даних  – 1410 громадян.

З 24.02.2022 року  відключений реєстр територіальної громади донині:

видачі довідок про склад сімї – 344 послуги;

  • вклеювання до паспорта громадянина України (зразка 1994 року) фотокартки при досягненні 25- і 45- річного віку – 1 послуга;
  • з проведення реєстрації транспорту та видачі посвідчень водія – 12;
  • Державного земельного кадастру ( видача витягів із ДЗК; виправлення технічної помилки у відомостях ДЗК;  видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки)  – 67 та  278 послуг надано, які були замовлені через мережу інтернет;
  • архітектури і містобудуваня – 13 послуг;
  • земельні послуги ( місцеві)  – 207 послуг;
  • державним реєстратор   проведено 49 реєстраційних  дій, а саме:   зміни до відомостей по юридичній особі – 5 послуг;  зміни до відомостей про  фізичну особу – підприємця – 16 послуг; видачі витягу з Єдиного державного реєстру  юридичних осіб,  фізичних осіб – підприємців та громадських формувань – 2 послуги; припинення підприємницької  діяльності фізичної особи – підприємця – 10 послуг; реєстрація фізичної особи – підприємця – 13 послуг; реєстрація юридичної особи – 3 послуги;   
  • у сфері соціального захисту населення надано 1315 послуг:
№П/П Назва послуги Кількість оформлених та переданих справ
1 СУБСИДІЯ 152
2 ДОПОМОГИ: 582
2.1 Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях 15
2.2 Тимчасова ДСД непрацюючий осібі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату 8
2.3 Компенсація за надання соціальних послуг невиліковно хворим 5
2.4 Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком ЛКМЗ потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним 22
2.5 Тимчасова державна допомога, коли мати (батько) ухиляються від сплати аліментів 4
2.6 Допомога особам з інвалідністю ІІІ групи 3
2.7 Допомога особам з інвалідністю ІІ групи 3
2.8 Допомога особам з інвалідністю І групи 1
2.9 Державна соціальна допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю 13
2.10 Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім`ям 73
2.11 Допомога на дітей одиноким матерям 38
2.12 Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування 8
2.12 Допомога при народженні дитини 39
2.13 Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами аспіранткам, докторанткам, студенткам 1
2.14 Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами непрацюючим жінкам 9
2.15 Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам, зареєстрованим в центрі зайнятості як безробітні 3
2.16 Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам (ПКМУ № 332) 324
2.17 Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» 13
3 ПІЛЬГИ: 41
3.1 Тверде паливо 9
3.2 Учасники бойових дій 8
3.3 Багатодітна сім’я 12
3.4 Ветеран військової служби 1
3.5 Член сім’ї загиблого 6
3.6 ЧАЕС 1
3.7 Особа з інвалідністю внаслідок війни 2
3.8 Вдова ветерана органів внутрішніх справ 1
3.9 Особа з інвалідністю внаслідок військової служби 1
4 Встановлено статус внутрішньо переміщеної особи. 540
5. Установлення статусу, видача посвідчень батькам багатодітної сім`ї та дитини з багатодітної родини. Видача дубліката посвідчення батьків багатодітної сім`ї та дитини з багатодітної сім`ї. Продовження строку дії посвідчення батьків багатодітної сім`ї та дитини з багатодітної сім`ї 2

З метою наближення  надання адміністративних послуг для жителів громади  підписано:

    1Договір про співпрацю з  Головним сервісним центром  МВС  в Житомирській області, на підставі якого здійснюється виїзди мобільного сервісного центру МВС, де жителі громади мають змогу отримати послуги з реєстрації та зняття з реєстрації транспортних засобів та  замінити посвідчення водія. Спеціалісти сервісного центру  виїжджають до міста  один день на місяць та обслуговують громадян  на підставі складеного співробітниками ЦНАП списку зацікавлених осіб. Мобільний сервісний центр МВС  надавав послуги жителям громади 9  лютого ( останній раз). 

2. Угоду про співробітництво з Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській  області, відповідно  до якої через ЦНАП надалось 345 адміністративних послуг.

      Припинено надання послуг з 24.02.2022 року, поновлено надання адміністративних послуг з 02.06.2022 року.

3. Узгоджене рішення про співпрацю з Центрально – Західним  міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції ( м. Хмельницький) для надання послуг  з державної реєстрації актів цивільного стану  через ЦНАП.

З метою надання адміністративної послуги «єМалятко» адміністратори пройшли  онлайн –курс для про надання    послуги   «єМалятко» та отримали  відповідні сертифікати. 2 адміністратори і керівник отримали  можливість надавати  послугу «єМалятко» через Єдиний державний вебпорталу електронних послуг   «Портал Дія». 

З метою надання допомоги громадянам  України, які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна в наслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації  керівник  та адміністратор ЦНАП   авторизовані на Порталі Дія і отримали можливість подавати інформаційне повідомлення про пошкоджене та знищене майно  від імені заявника. 

       В центр надання адміністративних послуг Чуднівської міської ради  надійшло 195 листів, із них 25 запитів суду. Листи опрацьовано та направлено  відповіді адресатам.

Працівники центру надання адміністративних послуг Чуднівської міської ради систематично підвищують свій фаховий рівень: пройшли  навчальні онлайн – курси на Платфомі Центрів Дія на тему: «Гендерна рівність та права людини в роботі ЦНАПу», «Практичні аспектим надання адміністративних послуг у сфері земельних відносин», «Юридичні та організаційні аспекти роботи ЦНАПу», «Онлайн –курс для навчання адміністраторів послуги єМалятко», « Навичкифахівця сучасного ЦНАП» та інші. Рейтинг центру надання адміністративних послуг Чуднівської міської ради  – 49 місце  з  3002 ЦНАПів України. 

З метою моніторингу якості надання адміністративних послуг в центрі надання адміністративних послуг працівниками ТОВ «Форсервіс  ЮА Сейлз» розміщено наліпки із QR-кодом, завдяки яким можна залишити відгук про роботу працівників ЦНАП. Також  висловити свою думку щодо якості наданих адміністративних послуг громадяни мають можливість за допомогою скриньки для висловлення зауважень та пропозицій щодо роботи ЦНАП.