USD EUR
42,74 39,37
У Чуднівській лікарні встановили апарат загоєння хронічних трофічних виразок при цукровому діабеті та варикозі ніг.

Новітні медичні технології у Чуднівській лікарні

1 145

У Чуднівській лікарні з’явилося сучасне медичне обладнання. Нова апаратура призначення пришвидшити загоєння хронічних трофічних виразок при цукровому діабеті та варикозі ніг, в’ялогранулюючих післяопераційних ран. Відтак, головна ціль – скоротити тривалість лікування та полегшити процес одужання пацієнтів. Придбання медобладнання ініціювали та фінансово підтримали депутати від політичної партії «Наш край».

Ініціативу партійців «Нашого краю» в Чуднівській громаді та лікарів хірургічного відділення Чуднівської лікарні підтримали Ігор Ходак депутат Житомирської обласної ради від «Нашого краю», генеральний директор ТОВ «ВІВАД 09»,  Валерій Мельник, депутат Житомирської районної ради від «Нашого краю». Відтак, придбали медичний прилад для хірургічного відділення  КНП «Чуднівська лікарня».

Як зміниться процес лікування?

ВАК – система, яка має місцевий терапевтичний вплив, що здійснюється за допомогою вакууму. При цьому із рани відсмоктується рановий секрет, який адсорбується на спеціальній губці. Тому набагато швидше з`являється грануляційна тканина і звужуються краї рани.

Богдан Сметанюк, завідуючий хірургічного відділення КНП «Чуднівська лікарня», констатує, застосування нового обладнання із використанням змінного комплекту стерильної системи вакуумної перев’язки дозволяє пришвидшити процес одужання хворого. При цьому тривалість перебування у стаціонарі суттєво скорочується, бо раніше такий процес тривав декілька місяців. Аналогічне обладнання вже тривалий час використовується у закордонних медичних закладах.

У КНП «Чуднівська лікарня» з цим апаратом працюватиме лікар-хірург з багаторічним стажем, Вячеслав Бондаренко, який працює в закладі з 2007 року. Ігор Ходак постійно допомагає медичним закладам області, зокрема і Чуднівській лікарні. Торік за сприяння мецената тут з’явилася киснева станція. Цього разу депутат допоміг придбати нове обладнання для хірургії та додатково комплекти стерильних систем для проведення вакуумних перев’язок.

Кого лікуватимуть з новою апаратурою?

Ігор Лукашенко, директор КНП «Чуднівська лікарня» розповідає, що навантаження у закладі за минулий рік зросло, оскільки до них звертаються жителі не лише Чуднівської, а й 5 навколишніх громад, тому таке обладнання – це допомога не лише пацієнтам, а й лікарям. 

На Житомирщині подібний медичний відсмоктувач БІОМЕД працює у хірургічному відділенні Житомирської обласної лікарні ім. О.Гербачевського, а також у лікарні у Новоград–Волинському. Відтак, Чуднівська лікарня стала третім лікувальним закладом з такими технологіями.