USD EUR
42,92 39,84
В Україні стартує одночасне оформлення ID-картки та закордонного паспорту

В Україні стартує одночасне оформлення ID-картки та закордонного паспорту

317

Державна міграційна служба запускає експериментальний проект оформлення ID-картки та закордонного паспорту одночасно, це можна буде зробити відразу після публікації відповідної урядової постанови. Про це під час брифінгу заявила голова ДМС України Наталія Науменко, пише УНН.

«Над цим наша команда працювала ще до повномасштабної воєнної агресії. Постанова Кабміну була прийнята 7 травня. Експериментальний проект оформлення ID-картки та закордонного паспорту одночасно. Тобто, громадяни можуть приходити до відділень ДМС та центрів надання адмінпослуг лише двічі і одночасно оформити два документи. Що спростить процедуру», – сказала вона.

Скористатися цією послугою громадяни можуть після опублікування постанови Кабміну.

«Усі підрозділи ДМС, які наразі не знаходяться в зоні бойових дій, вже відновили свою роботу. Також налагоджена робота по виготовленню документів та логістика, яка була порушена у зв’язку з війною. Усі електронні системи ДМС працюють у штатному режимі. Іноземці, які залишаються на території України, не залишаються поза увагою та можуть отримати послуги, як це було і раніше. В ДМС працюють телефони гарячої лінії, де можна отримати всі необхідні консультації», – наголосила голова ДМС.

ДМС продовжила понад 70 тисяч паспортів, вклеєної фотокартки у закордонні паспорти у понад 72 тисячі документів та видала 131 тисяч закордонних паспортів. «ДМС активно співпрацює з іншими державними інституціями, щоб люди, які були звільнені з полону, могли отримати документи якнайшвидше», – додала вона.

Науменко додала, що, на жаль, загинуло двоє співробітників ДМС: «Але, на щастя, нам вдалося здійснити вивезення людей з небезпечних територій, а також вдалося вивезти всі документи з відділів ДМС по Україні»