USD EUR
42,92 39,84
Дія з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності

У Дії з’являться два нових документи

418

У додатку державних послуг Дія з’явиться електронне посвідчення ветерана війни або постраждалого учасника Революції Гідності, про це повідомили в Мінцифри.

Нововведення сьогодні (9 лютого – ред.) ухвалив уряд під час засідання. Завдяки йому українські ветерани зможуть використовувати електронне посвідчення в Дії як аналог паперового та завжди мати його із собою — у смартфоні.

Скористатися цифровим посвідченням у застосунку Дія зможуть понад 1 млн ветеранів війни, постраждалих учасників Революції Гідності та людей, на яких поширюється Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту“.

В Мінцифри наголосили, що цифрові документи в Дії не зберігаються в застосунку, а підтягуються з реєстрів.

09 лютого Кабінет міністрів також ухвалив рішення розширити програму виплат для вакцинованих. Так, люди з інвалідністю зможуть платити за ліки та комуналку “ковідною тисячею”.

Уряд дозволив людям з інвалідністю І та ІІ груп сплачувати за комунальні послуги та ліки тисячею, нарахованою за вакцинацію.

Про це відомо з засідання уряду, пише «Економічна правда».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що скористатися послугами люди з інвалідністю зможуть вже цього місяця.

Програму виплат вакцинованим українцям “єПідтримка” хочуть розширити і дозволити витрачати кошти на освітні та комунальні послуги.

Українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал “Дія” ще 500 гривень в рамках програми “єПідтримка”.

З 24 січня вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть використати 1000 гривень за програмою єПідтримка на купівлю ліків, у тому числі онлайн.

Окрім того, Уряд збільшив строк використання коштів – перераховані на картку 1000 грн потрібно буде витратити впродовж не 4, а 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунки.

Уже програмою єПідтримка вже скористалися понад 8,2 млн громадян. Загалом з початку її запуску на картки українців перераховано 8,25 млрд грн, а 2,7 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.