USD EUR
42,92 39,84
На що підуть гроші за вакцинацію

«Тисяча Зеленського» – на квитки в театр, кіно, концерти і подорожі потягом

580

Тисяча за вакцинацію: глава Кабміну Денис Шмигаль повідомив, чи пов’язаний «бонус» з податками та субсидією – нові подробиці щодо виплати 1 тисячі гривень повністю вакцинованим українцям.

За його словами, жодних податків на цю 1000 гривень не нараховуватимуть. Ці кошти також не вплинуть на отримання субсидії.

На сьогоднішньому засіданні Кабміну прем’єр уточнив і інші нюанси щодо «тисячі Зеленського».

Так, кошти у розмірі 1 тисячі гривень буде виплачено на віртуальні платіжні картки через «Дію».

«Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом чи літаком. Приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні матимуть змогу взяти участь у програмі. Програма почне працювати з 19 грудня і діятиме цього року і до кінця наступного року», – розповів Шмигаль.

Він додав, що на цю програму 3 млрд. грн. спрямують цього року і ще 3 млрд. грн. – на початку наступного року з можливим розширенням фінансування.

За словами глави Кабміну, це окрема програма із загального фонду держбюджету.

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський заявив, що всі українці з повним курсом вакцинації зможуть отримати по 1 тисячі гривень. Програма стартує з 19 грудня. Пізніше в офісі Президента України уточнили подробиці – коли потрібно зробити щеплення, щоби отримати «бонус».