USD EUR
42,74 39,37
Новообрані депутати Житомирської обласної ради 27 листопада провели першу сесію

Новообрані депутати Житомирської обласної ради 27 листопада провели першу сесію

1 342

Депутати обласної ради офіційно приступили до своїх обов’язків. 27 листопада відбулася сесія обларди VIII скликання, на якій затвердили новий склад депутатів, їх  жителі області обрали 25 жовтня. Всього інтереси громад представлятимуть 64 обранці від дев’яти політичних партій, а саме:

11 депутатів – “СЛУГА НАРОДУ” 

9 депутатів –  «Наш край»

9 депутатів – “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” 

7 депутатів – “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА  – ЗА ЖИТТЯ»

7 депутатів – “ЗА МАЙБУТНЄ” 

6 депутатів – ВО “Батьківщина” 

6 депутатів – “ПРОПОЗИЦІЯ” 

5 депутатів – “Радикальна партія Олега Ляшка»

4 депутати – “Сила і честь”

  Першу після вибрів сесію відкрив голова  Житомирської обласної виборчої комісії Євгеній Лех, який і оприлюднив офіційні результати голосування від 25 жовтня і передав повноваження продовжувати сесію  тимчасовій президії у складі 3 депутатів від політичних сил, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах. Під час засідання були прийняті основні кадрові рішення – обрано голову обласної ради, ним став Володимир Федоренко (політична партія «Слуга народу), перших заступників – Олег Дзюбенко ( політична партія «Наш край») та Володимир Ширма ( політична партія «ПРОПОЗИЦІЯ»). Нині це і є керівний склад ради. Зазначені посади обираються у сесійній залі шляхом таємного голосування – під час сесії визначаються кандидатури, формуються бюлетені з прізвищами, депутати отримують примірник пред’явивши паспорт, далі в окремих кімнатах здійснюють голосування,  після чого лічильна комісія підраховує голоси та оголошує результати. На основі партій створено і  депутатські фракції їх 9. 

  Окрім того на першій сесії  у депутатів було завдання створити постійні комісії і обрати голів, це та складова роботи обласної ради,  функціями якої є  розгляд запитів, звернень, питань, планів, яка  готує до сесії певні рішення з тієї сфери, яку охоплює, для прикладу – освіта, медицина, соціальний захист, фінанси, комунальне майно, соціально-економічний розвиток. До наступного сесії питання та рішення готуються на засіданнях відповідних комісій, продуктивність роботи депутатів теж визначається на комісіях, а не лише під час сесії. Обласна рада VIII скликання має одразу кілька представників Романівщини усі вони від різних політичних партій, серед них підприємець, меценат і депутат VII скликання Ігор Ходак, який наголосив, що депутати усіх фракцій мають працювати спільними зусиллями без політичних протистоянь – конструктивно і продуктивно.