USD EUR
42,74 39,84
За 1 тис дол США в.о. міського військкома обіцяв допомогти уникнути призову

На Житомирщині правоохоронці затримали в.о. керівника міського військкомату після отримання неправомірної вигоди

673

17 січня детективи Слідчого управління ГУНП  Житомирщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримали в одному з районів виконуючого обов’язки військового комісара міського військкомату після отримання ним завершальної частини замовленого хабаря. Тривають слідчі дії. Про це повідомляє сайт поліції Житомирської області.

43-річний посадовець, житель районного центру, зажадав від чоловіка відкупне за уникнення призову на строкову військову службу з подальшим оформленням військово-облікових документів про визнання останнього непридатним до проходження такої служби. Свої послуги в.о. міського військкома оцінив у 1000 доларів США.

У рамках кримінального провадження детективи поліції та оперативники регіонального УСР задокументували отримання посадовцем першої частини замовленої суми у вигляді талонів на пальне, а другої – грошима.  17 січня під час передачі йому завершальної частини – пиломатеріалів на суму понад 21 тисячу гривень – правоохоронці затримали його на місці. Предмет хабаря вилучено. Заходи проводились під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Посадовця взято під варту у  порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.  

Попередня правова кваліфікація події – ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція  статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.