USD EUR
42,92 39,84
Поліція застерігає: «служба безпеки банку» не може запитувати інформацію для доступу до ваших рахунків

Поліція застерігає: «служба безпеки банку» не може запитувати інформацію для доступу до ваших рахунків

254

Упродовж вихідних до поліції звернулись четверо жителів Житомирщини, які втратили з рахунків понад 52 тисячі гривень. Вони повірили в уже класичну історію від «працівників банків» про необхідність розблокування або додаткового захисту рахунків та розголосили конфіденційні дані. Поліцейські встановлюють причетних до шахрайств та закликають громадян не довіряти невідомим телефонним абонентам, повідомляють в поліції.

Жителька Семенівської громади розповіла, що 3 вересня до неї на мобільний номер зателефонувала невідома жінка, яка назвалася працівницею служби безпеки банку. Вона повідомила про спробу стороннього доступу до рахунків клієнтки та запропонувала провести низку дій, аби заблокувати картку. У результаті 61-річна абонентка повідомила незнайомці конфіденційні дані, за допомогою яких та отримала доступ до її банківського рахунку. За кілька годин звідти було знято майже 13 тисяч гривень.

44-річна жителька м. Новограда-Волинського повірила «банківському працівнику», який у телефонній розмові запропонував їй поліпшити захист фінансового рахунку. У результаті втратила понад 5,6 тисячі гривень через необачно розголошені відомості.

Двоє жителів Житомирського району також втратили 16 та майже 18 тисяч гривень кожен після телефонних розмов з ошуканцями, що назвалися працівниками банку. Заявники вважали, що, виконуючи вказівки співрозмовників, розблокують свої банківські картки.

Тож нині поліцейські встановлюють причетних до шахрайств та водночас  закликають жителів області не довіряти незнайомцям, які телефонують до вас за схожих обставин. 

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ:

– конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть телефонувати та запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо; 

– працівники банків не можуть просити вас вчинити якісь грошові перекази нібито для захисту ваших же коштів;

– уважно читайте сповіщення, що приходять на ваш мобільний телефон та не повідомляйте паролі стороннім особам, ким би вони не називались;

– за потреби якихось негайних дій з банківською карткою (блокування у разі втрати чи крадіжки, незрозумілої ситуації) особисто зателефонуйте в фінансову установу за номером, вказаним на картці чи договорі та проконсультуйтеся з фахівцем;

– усі необхідні операції, що стосуються зміни банківських рахунків, їх відкриття чи закриття, інші дії проводьте особисто у фінансових установах.

Будьте розсудливими та обачними!