USD EUR
42,74 39,37
Чуднівські поліцейські викрили двох підозрюваних у крадіжках, 2020

Чуднівські поліцейські викрили двох підозрюваних у крадіжках

1 181

8 січня поліцейські місцевого відділення встановили причетність двох жителів району до крадіжок з оселі пенсіонера та магазину у райцентрі. Одному з підозрюваних лише 14 років, але він уже є фігурантом у розслідуваннях ще кількох кримінальних правопорушень. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області. 

7 січня до Чуднівського відділення поліції надійшло повідомлення від  жительки району, яка розповіла про крадіжку значної суми грошей з будинку її 94-річного дідуся у с. Бурківцях.

На місце події, до населеного пункту, прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці з’ясували, що злодій проник до оселі, пошкодивши замок на вхідних дверях, попередньо, у період з 11:00 до 13:00 цього ж дня.

За словами заявниці, з будинку зникло кілька десятків тисяч гривень, що були у сховках літнього чоловіка.

Оперативники карного розшуку уважно опитали дідуся та перевірили отриману інформацію. Також провели інші заходи, під час яких з’ясували ймовірну причетність до злодіяння 23-річного сусіда потерпілого. Хлопець частенько бував у будинку дідуся, а днями ще й зробив кілька покупок  вартісних речей.

Парубка доставили до відділку для перевірки усіх обставин. Він  визнав свою причетність до крадіжки. У нього вилучили частину коштів, решту, за словами підозрюваного, він витратив на придбання мобільних телефонів та інші потреби. 

Уранці 8 січня до відділення поліції звернулась 48-річна жителька м. Чуднова із повідомленням про крадіжку з крамниці. Жінка розповіла, що з її  торгівельного закладу викрадено 16 тисяч гривень.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що уночі з 6 на 7 січня до крамниці через горище заліз парубок, який і викрав з каси гроші.

Оперативники встановили, що ним був 14-річний житель району. 

– Хлопець, не дивлячись на юний вік, уже є фігурантом розслідуння трьох крадіжок з магазинів та обвинуваченим у ще одному провадженні, яке нині розглядається судом, – розповів начальник Чуднівського відділення поліції Олексій Гнатюк. 

Санкція частини 3 статті 185 (Крадіжка) КК, за якою проводиться досудове розслідування в обох випадках,  передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.