USD EUR
42,92 39,84
Чуднівщина: семінар-практикум для педагогів дошкільних закладів

Чуднівщина: семінар-практикум для педагогів дошкільних закладів

586

Семінар-практикум для педагогів освітніх закладів дошкільної ланки присвятили впровадженню оновленого Стандарту дошкільної освіти. Захід провели в КУ «Чуднівський міський центр професійно-го розвитку педагогічних працівників». Про це повідомляє сайт Чуднівської міської ради.

На семінарі розглядали питання «Вимоги оновленого Базового компонента дошкільної освіти», зокрема за напрямами «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі» та «Дитина в природньому довкіллі».

Подолянець Леся Миколаївна, консультант КЗ «ЧМЦПРПП» з питань дошкільної освіти, акцентувала увагу слухачів на меті реалізації змісту Стандарту  дошкільної освіти взагалі та за напрямом «Дитина в природньому довкіллі». Зосередила увагу присутніх на формуванні природничо-екологічної компетентності дитини: завданнях, формах, методах, засобах та позиції і діях вихователя.

Гонишнюк Лариса Адамівна, вихователь-методист Чуднівського ЗДО «Веснянка», голова професійної спільноти педагогів закладів дошкільної освіти, окреслила мету реалізації змісту Стандарту за напрямом «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі». У виступі озвучені методичні рекомендації щодо пізнавальної діяльності дітей дошкільного віку спрямованих на освітній результат: алгоритм дій, тактика реалізації педагогічних впливів, форми активності у підготовленому середовищі.

Своїми досягненнями з даного питання поділилася Кіндрук Олена Андріївна, вихователь Красногірського ЗДО, яка ознайомила колег з методичними засадами впровадження даного напрямку: 

Основи формування предметно-практичної, технологічної компетентності;

Пріоритетні види діяльності; провідні форми і методи; предметне розвивальне середовище;

Позиції і дії вихователя.

Увазі присутніх було презентовано перегляд відео заняття з вихованцями Красногірського ЗДО.

Крушець Зоя Валеріївна, вихователь Вакуленчуківського ЗДО «Берізка» презентувала свою роботу щодо формування природничо – екологічної компетентності.

Презентовані вихователями матеріали є цінним доробком для педагогів, які реалізують зміст оновленого Стандарту  дошкільної освіти.