USD EUR
45,25 41,49
Батьки можуть обрати форму навчання дитини у школі: як діяти?

Батьки можуть обрати форму навчання дитини у школі: як діяти?

224

Якщо в школі відмовляють у переведенні дитини на будь-яку форму навчання, батьки можуть звернутися до органів управління освітою

Родині мають запропонувати іншу школу, повідомляють в Міністерстві освіти і науки, пише УП.  

У МОН заявили, що від початку нового навчального року почастішали звернення батьків про те, що школи відмовляють їм у зарахуванні або переведенні дітей на сімейну, екстернатну та дистанційну форми навчання. 

“Якщо в школі немає можливості дистанційного навчання, батькам або іншим законним представникам дитини потрібно звернутися в місцевий орган управління освітою з проханням запропонувати іншу школу для дистанційного навчання”, – зазначають у відомстві. 

Для учнів, які вимушено перебувають за кордоном й навчаються в іноземних школах, може бути організоване вивчення предметів українського компоненту в дистанційних класах в окремо визначених школах.

Водночас батьки або інші законні представники дитини мають право обрати будь-яку форму навчання в інших школах і не зобовʼязані переводити дітей на навчання за програмою україномовного компонента.

У міністерстві нагадують, що українські школи забезпечують всі форми навчання й батьки учнів можуть обирати будь-яку з них. 

Відповідно до законодавства, повна загальна середня освіта може здобуватися за: 

  • очною (денною); 
  • дистанційною; 
  • мережевою; 
  • екстернатною; 
  • сімейною (домашньою); 
  • чи формою навчання педагогічного патронажу.