USD EUR
42,92 39,84

У Житомирі – тривога з приводу ситуації на ЖЛГЗ

2 431

Новина про звернення колективу  Житомирського лікеро-горілчаного заводу (ЖЛГЗ) до Президента України, Премєр – Міністра і керівника Державного управління Справами (ДУС) зявилася  25 листопада 2019-го року. У ній йшлося про те, що попри наявність замовлень та угод, які підприємство має із низкою відомих торгівельних асоціацій, підприємство у Житомирі та його філія у Чуднові свідомо зриває виконання укладених угод. Водночас, колектив ЖЛГЗ на чолі із профспілковою організацією вже звернувся до депутатів Житомирської міськради, аби вплинути на ситуацію та відвернути  ситуацію на ЖЛГЗ від стану можливого банкрутства. Зокрема, вчора 27 листопада, депутати Житомирської міськради  на своїй позачерговій сесії  ухвалили рішення щодо Звернення до Президента України та Кабміну з пропозицією передати у власність Житомирської міської ОТГ майнового комплексу ЖЛГЗ та всіх майнових і немайнових його прав. 

А вже у понеділок, 2 грудня 2019-го року,  депутатська делегація Житомирської міської ради (разом із депутатами Житомирської обласної ради) матиме зустріч із трудовим колективом ЖЛГЗ на території підприємства. У ситуації, що склалася, найдивніше виглядає поведінка нинішнього  керівництва  підприємства, яке є одним із найбільших платників податків у Житомирі. Важко зрозуміти і реакцію  керівників ДУС, які мали б розуміти динаміку розвитку ситуації на ЖЛГЗ та її наслідків на громади Житомира та Чуднова, кожна із яких має на підприємствах комплексу ЖЛГЗ по декілька сотень робочих місць.

Довідково: Житомирський ЖЛГЗ – одне із найстаріших підприємств Житомирської області (утворене у 1886-му році). Абсолютно прибуткове підприємство (у 2018-му році ЖЛГЗ отримав 3 млн.110 тис. чистого прибутку. У 2019-му році динаміка перших місяців вже забезпечила надходження 4,15 млн.грн. чистого прибутку). У 2018-му році ЖЛГЗ сплатив до бюджетів усіх рівнів та цільових державних фондів 319 млн.грн. податків. Підприємство експортує свою продукцію до США, Китаю, Норвегії. Продукція ЖЛГЗ поставляється у магазинах безмитної торгівлі Дьюті Фрі. (Таке право мають лише три лікеро-горілчані заводи України)