USD EUR
42,92 39,53
з 1 березня кожного року пенсії будуть індексовані для всіх категорій пенсіонерів

Індексація пенсій буде регулярною

418

В Україні визначили дату щорічної індексації пенсій – з 1 березня кожного року пенсії будуть індексовані для всіх категорій пенсіонерів. Це також стосується військових, державних службовців, науковців та посадових осіб. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Пенсійного фонду України.

Президент України підписав Закон України від 15.02.2022 №2040-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”, яким зокрема визначено 1 березня датою щорічної індексації пенсій для всіх категорій пенсіонерів“, – йдеться у повідомленні.

Індексація всіх пенсій буде проводитись на загальних умовах із урахуванням одного показника коефіцієнта збільшення в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Також законом передбачено:

  • відновлення права на достроковий вихід на пенсію особам, звільненим з роботи у зв’язку із реорганізацією/ліквідацією підприємства або за станом здоров’я (не більш як за півтора року до досягнення пенсійного віку);
  • надання права на дострокову пенсію батькам дітей, хворих на тяжке рідкісне захворювання.

Нагадаємо 

Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, повідомила, що середній розмір пенсії українців після індексації становить 4370 грн, а середній розмір пенсій військових пенсіонерів перевищив 8500 грн.