USD EUR
42,92 39,53

День Незалежності у Вільшанській ОТГ. Фото

1 130

  Вільшанська громада організувала масовий концерт з нагоди найбільшого національного свята – Дня Незалежності. Концерт відбувся у селі Троща.

Про це повідомляє офіційний сайт Вільшанської громади.

Програма свята була насиченою. О 10 ранку жителі сіл Галіївка, Бейзимівка, Вільшанка, Карпівці та Троща, а також гості сіл зібрались на святкування Дня Незалежності України біля сільського будинку культури. На святково прикрашеному подвір’ї БК близько сотні людей розглядали композиції, створенні власноруч. Кожному майстру було відведено місце, де той презентував свої вироби. Столярні вироби, продукти бджільництва, домашні продукти тощо. Віднедавна Троща славиться господарством страусів, тому село презентувало страусині яйця, що справило неабияке враження на громаду та гостей. Вся продукція була у продажі, тож бажаючи мали змогу придбати.

Заклади освіти та культури представляли композиції зроблені дітьми. Це різноманітні аплікації, що робили найменші, вироби з природних матеріалів, а також зроблені школярами композиції з квітів «Вільна Україна», «Державний Герб» та «Наш Прапор».

Не забули й за рукодільниць. Громада може пишатися майстринями, які підтримують звичаї та традиції, знають, як виглядає справжня вишиванка. Сьогодні вони презентували рушники, ікони та картини, прикраси з бісеру вишиті українськими візерунками та орнаментам. Це  роботи Любові Ковбан, Лариси Матвієнко, Нелі Лисак, Ольги Марцифей, Ольги Кульби, Світлани Левчук, Мирослави Скоржепи, Анни Вишинської, Ярослави Фіщук, Таїси Юнг, Любові Марцифей, Зої та Світлани Вітер, Любові Янченко, Світлани Бортнік та інших.

Кожен старостинський округ демонстрував стіл української традиційної кухні, створивши справжній ярмарок. На столах рясніли українська випічка, вареники, налисники, м’ясні страви, риба, птиця, компоти та узвари тощо. Жителі та гості радо підходили до кожного зі столів, пригощались та спілкувались.

Об 11 ранку розпочався святковий концерт урочистим Гімном України. Прекрасні ведучі Світлана Левчук та Володимир Мельник вітали громаду.

Наша громада багата не лише трудівниками, а й талановитими людьми. Це Микола Скокун, Злата Скаскова, Таїса Малишева, Юлія та Марія Шиманські, Юрій Мельник, Володимир Кермаш, гурт «Лілея», новостворений гурт «Материнка» та багато інших, які дарували пісенні композиції гостям.  Справжньою окрасою свята стало вбрання кожного –  українські вишиванки. Це означає, що всі ми небайдужі до нашої країни, до її звичаїв та традицій, ми підтримуємо нашу єдність.



Матеріал Вільшанської ОТГ