USD EUR
42,92 39,53
У Чуднові молодик привласнив банківську картку та документи незнайомця

У Чуднові молодик привласнив банківську картку та документи незнайомця

385

Поліцейські застерігають жителів області від негідних вчинків, що можуть обернутися кримінальною відповідальністю. Лише упродовж минулої доби поліцейські встановили трьох громадян, причетних до крадіжок грошей з рахунків жителів району.

Так, 18-річний житель Бердичівщини, гостюючи у м. Чуднові, забрав сумку, яку на кілька хвилин залишив 56-річний містянин у кафетерії. Там юнак знайшов мобільний телефон, документи та банківську карту. Вже за годину він купував собі чужим коштом продукти в одному з маркетів міста, витративши понад 1000 гривень.

Подальший доступ до чужих грошей припинили поліцейські відділення поліції №5, які розшукали його. У молодика, окрім банківської картки, вилучили інше майно потерпілого.

На харчові продукти та алкоголь витратили кошти, розраховуючись знайденими чужими банківськими картками, і двоє житомирян, віком 22 і 45 років. Вони спричинили власникам рахунків збитків на 1 500 та 4 200 гривень відповідно.

Дії усіх трьох кваліфіковані за ч. 4 ст. 185 ( Крадіжка) КК України.

Тож, поліцейські радять: знайдені банківські картки можна принести до найближчої фінансової установи або до відділку поліції. Або ж зателефонувати за номером, вказаним на платіжному засобі до банку й повідомити про знахідку.

У разі втрати вашої банківської картки – негайно зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи і заблокуйте можливість її використання.