USD EUR
42,92 39,53
У Чуднівській лікарні на Житомирщині встановили багатофункціональний ЛОР-комбайн, який передали закордонні благодійники

У Чуднівській лікарні на Житомирщині встановили багатофункціональний ЛОР-комбайн, який передали закордонні благодійники

315

У Чуднівській лікарні на Житомирщині встановили багатофункціональний отоларингологічний комплекс. Медичне обладнання передали закордонні меценати в рамках гуманітарної допомоги. Про це Суспільному повідомив директор КНП “Чуднівська лікарня” Ігор Лукашенко.

За його словами, гуманітарну допомогу з Німеччини допомогли організувати та доставити волонтери-земляки.

“Земляки-волонтери з Чуднівщини Вікторія Тетеря (Ukraine Hilfe Lobetal) та Сергій Тимків і Дмитро Колесник посприяли домовленості з німецькими благодійниками щодо передачі нам отоларингологічного устаткування, а також транспортуванню обладнання з Німеччини до Чуднівської лікарні. Далеко не кожен медичний заклад нашого рівня має такий багатофункціональний ЛОР-комбайн, завдяки якому можна проводити більш глибоке обстеження пацієнтів. Поки що обладнання встановили в ЛОР-кабінеті поліклініки, однак, зважаючи на габаритність комплексу, ми плануємо його перенести в просторіше приміщення”, – каже Ігор Лукашенко.

Директор КНП “Чуднівська лікарня” Ігор Лукашенко

Отоларингологічне обладнання уже випробували і воно успішно функціонує. У ЛОР-комбайні є все необхідне для ефективного медичного обстеження, а також комфорту пацієнтів, каже лікар-отоларинголог Чуднівської лікарні з тридцятирічним стажем роботи Юрій Шандюк.

Лікар-отоларинголог Юрій Шандюк. Фото надав Юрій Шандюк

“ЛОР-устаткування німецького виробництва призначене для комплексного проведення діагностичних, профілактичних та терапевтичних процедур пацієнтів усіх вікових груп, зокрема, й новонароджених. Функціональність обладнання дозволяє робити високодисперсне розпилення і зрошення носа, вух і гортані лікарськими засобами та вакуумне промивання і санацію слухових проходів. Також є мікроскоп для детальної діагностики з можливістю хірургічного втручання. Аудіометричне обстеження діагностує патологію слуху, а апарат УЗД – патологію носової порожнини. Обстеження ЛОР-органів відбувається в різних режимах освітлення, що дає змогу точнішого встановлення діагнозу і якіснішого проведення лікувальних процедур. Щиро дякуємо благодійникам і нашим волонтерам “, – каже Юрій Шандюк.

За словами Ігоря Лукашенка, обстеження на отоларингологічному обладнанні є безоплатним за направленням сімейного лікаря, у невідкладних випадках, або ж якщо пацієнт перебуває на лікуванні в стаціонарному відділенні Чуднівської лікарні.