USD EUR
42,92 39,84
Соціальний проект з допомоги ВПО

Соціальний проект з допомоги ВПО

95

Всебічна підтримка людей, які вимушено покинули рідні домівки і починають нове життя.
У Бердичеві місцевий осередок Волонтерського штабу “Українська команда” разом з Благодійним фондом “Право на захист” розпочали соціальний проект з надання інформаційно-правової допомоги внутрішньо переміщеним особам.
Зокрема сприятимуть у правовому вирішенні питань:

  • Трудових відносин;
  • Документування зруйнованого та пошкодженого майна;
  • Фактів смерті на народження;
  • Відновлення правовстановлюючих документів
  • Відновлення паспортів, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження:
  • Виплати допомоги на проживання ВПО.
    Наприклад – як відновити загублені документи або зробити медичні обстеження, узаконити власну нерухомість. І взагалі до кого і куди звернутися в чужому місті, щоб отримати дієву підтримку?
  • У важкі часи маємо бути разом і підтримувати одне одного. Зокрема, тих, хто через війну вимушений був залишити рідні домівки, а в них – частинку себе самих, – розповідає представник Бердичівського осередку Української команди” Роман Левицький.

БФ “Право на захист” спільно з “Українською командою” вже провели першу зустріч з 12-ма новими мешканцями бердичівської громади. Переконалися, що справа потрібна, адже мало не кожен вимушений переїзд – ціла людська історія, в якій без допомоги зовні обійтися дуже важко. І бердичівський осередок Волонтерського штабу «Українська команда. Житомирщина» готовий надати таку допомогу.

Представники “Право на захист” зазначають – практика доводить, що часто переселенці потребують консультацій соціальних працівників та психологів – тому допомагатимуть і з цим.

Послуги надаватимуться безкоштовно.

Маєте питання? Телефонуйте за номером (098) 208 71 60.