USD EUR
42,92 39,84
На Житомирщині облаштовують житло для ВПО за кошти німецького донора

На Житомирщині облаштовують житло для ВПО за кошти німецького донора

205

У Житомирській та Рівненській областях за кошти німецького благодійного фонду Humedica цього року облаштують житло для переселенців. Про це пише Укрінформ

«Проєкт «Програма житла для внутрішньо переміщених осіб, які проживають у місті Звягель Житомирської області та селі Мочулки Рівненської області» реалізується неурядовою громадською організацією «Сучасний формат» за підтримки німецького донора Humedica. На проєкт у Мочулках ми виділяємо субгрант. Щодо Звягеля, там облаштують 7 смарт-квартир, на які Humedica виділила 3,3 млн грн, а ще 2 млн грн – міська рада», – зазначила виконавча директорка неурядової організації «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

За її словами, у Звягелі соціальне житло для переселенців облаштують на базі колишнього приміщення шкірвендиспансера. У приміщенні вже перекрили дах, провели каналізацію, замінили електромережі і зараз там тривають внутрішні роботи.

У Мочулках натомість облаштовують прихисток для тимчасового проживання переселенців. Обидва проєкти планують реалізувати цього року.