USD EUR
42,92 39,84
На Чуднівщині відбувся вечір пам’яті Дмитра Лонського

На Чуднівщині відбувся вечір пам’яті Дмитра Лонського

864

У п’ятницю, 12 лютого у селі Тютюнники Чуднівського району відбувся вечір пам’яті з нагоди 100-ї річниці від дня народження Героя Соціалістичної  Праці, заслуженого працівника сільського господарства, учасника Другої світової війни, голови колгоспу імені Кірова Дмитра Дем’яновича Лонського.

У заході взяли участь Чуднівський міський голова Віталій Войтко, голова райдержадміністрації Олександр Хомич, керівники агропідприємств громади, колишні колеги Дмитра Лонського, односельчани.

До початку заходу його учасники в знак вшанування пам’яті про Дмитра Дем’яновича Лонського поклали квіти до його могили. А також відвідали музей с. Тютюнники, в якому оформленні експозиції присвячені його професійним досягненням.

Після перегляду експозицій учасники заходу перемістилися у актову залу колишньої контори КСП ім. Кірова, де мали змогу оглянути книжкову виставку «Людина працею велична».

Під час пам’ятних урочистостей присутні переглянули фільм про трудову діяльність Дмитра Дем’яновича. 

Цього дня багато гарних слів та спогадів прозвучало про великого господарника та наставника.

Жителі Чуднівщини бережуть добру пам’ять про Дмитра Дем’яновича Лонського не тільки як про легендарного організатора коллективного сільськогосподарського виробництва, а ще й як про мудрого керівника,  чуйну, доброзичливу, уважну, порядну та відповідальну людину.