USD EUR
42,92 39,53
Чуднівщина: передано хромбуки для вчителів

Чуднівщина: передано хромбуки для вчителів

619

Шість закладів освіти Чуднівської громади отримали комп’ютерну техніку для педагогів. Загалом, хромбуки вручено для 56 педагогів. Про це повідомили у Чуднівській міській раді. Таку допомогу надано у рамках ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

У межах домовленостей Міністерства освіти і науки України та компанії “Google” розпочалося доставлення хромбуків для забезпечення потреб українських педагогічних працівників. Щоб охопити проектом якомога більше освітян, які потребують девайсів для організації освітнього процесу, зокрема за дистанційною формою, компанія “Google” прийняла рішення про збільшення розміру допомоги з 43 тис. ноутбуків “Chromebook” до 50 тис. пристроїв. 

Хромбуки загалом легші такомпактніші у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори Chromebook працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається Хромбук за лічені секунди. Це значно полегшить роботу педагогів при організації дистанційного навчання. Загалом вже 7 закладів загальної середньої освіти 100% забезпечені комп’ютерною технікою.

Щоб допомогти українським учителям опанувати необхідні цифрові компетентності та освоїти нові девайси, МОН разом з компанією “Google” проведуть навчання за допомогою серії семінарів і онлайн-матеріалів, зокрема  щодо використання Google Workspace for Education. Однією з таких можливостей є онлайн-курс “Цифрові інструменти Google для освіти”, проходження якого доступне протягом 2022-2023 навчального року для освітян усіх рівнів на безоплатній основі.

Забезпечити комп’ютерною технікою решту педагогічних працівників планують до кінця 2022 року.