USD EUR
42,92 39,84
Чуднівщина: фахове зростання волонтера пробації

Чуднівщина: фахове зростання волонтера пробації

325

Пробаціонери Чуднівської громади проведи захід з метою підвищення компетентності волонтера пробації. Про це повідомила Наталія Микульська, начальник Житомирського районного сектору №10 філії Державної установи “Центр пробації” у Житомирській області.

21 листопада 2022 року, з метою системного підвищення компетентності волонтера пробації, в приміщенні Житомирського РС № 10 філії ДУ «Центр пробації» в Житомирській області проведено захід на тему: «Проведення волонтером пробації індивідуально – профілактичної роботи із засудженими», в якому взяли участь начальник РС Наталія Микульська, старший інспектор Лілія Фурман, фахівець ІІ категорії Олена Конончук та волонтер пробації Олена Мельник.

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести законослухняний спосіб життя. Важливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів до проведення заходів із суб’єктами пробації і є важливим для вирішення їх криміногенних потреб та досягнення позитивних змін, що в результаті дозволяє попередити вчинення нових злочинів та правопорушень, тим самим роблячи наше суспільство безпечнішим.

Тому основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними індивідуально-профілактичної роботи.

Допомага полягає у зборі, узагальненні та систематизації інформації, здійсненні наглядових заходів, наданні консультативної та психологічної допомоги, проведенні виховних бесід, підвищенні освітнього рівня, залученні до просоціальних видів діяльності та культурного життя громади, у працевлаштуванні, облаштуванні побуту, знаходженні сил «стати на ноги».

 «Волонтерська діяльність в пробації, дає мені можливість зробити свій вклад у розвиток та формування здорової, морально свідомої та конкурентоспроможної особистості клієнтів пробації та надання кваліфікованої допомоги у процесі адаптації та ресоціалізації», – наприкінці зустрічі зазначила Олена Мельник.