USD EUR
42,74 39,84
900 кущів коноплі в господарстві жителя Романова виявили поліцейські

900 кущів коноплі в господарстві жителя Романова виявили поліцейські

343

За вирощування конопель жителю Романова загрожує ув’язнення: обвинувальний акт скеровано до суду. Днями слідчі відділення поліції №5 Житомирського районного управління завершили розслідування низки протиправних дій, учинених 35-річним жителем Романова. Чоловік на присадибній ділянці вирощував коноплі, а дозрілі рослини сушив у будинку. Подрібнену суміш, серед іншого, поліцейські вилучили під час слідчих дій.  Нині обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду.

У червні чуднівські правоохоронці перевірили інформацію про можливе вирощування нарковмісних рослин 35-річним жителем селища Романова.

Під час проведення слідчих дій в обійсті чоловіка поліцейські виявили підтвердження протиправної діяльності.

На присадибній ділянці він вирощував коноплі, майже 900 кущів, а в оселі зберігав уже їх висушеними та подрібненими (до 300 г). Також в оселі були й саморобні пристрої для куріння з характерним нашаруванням. Усе вищевказане поліцейські вилучили і направили для проведення експертного дослідження.

Раніше господар домоволодіння притягувався до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків. У ході досудового слідства він розповів, що вирощував коноплі та зберігав наркотики для власного вжитку.

Відтак слідчі відділення поліції №5 Житомирського районного управління повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту)  КК України. Після проведення усіх необхідних слідчих дій обвинувальний акт було скеровано до суду.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.