USD EUR
43,29 39,84
Риболовля з боєприпасом - затриманому загрожує ув’язнення

77

У вересні правоохоронці відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського РУП отримали інформацію про те, що 39-річний житель одного з сіл громади може зберігати вибухонебезпечні предмети. Тоді односельці чоловіка повідомили, що той розповідав про свої наміри глушити рибу в ставку за допомогою гранати. Про це повідомили в поліції.

Під час проведення невідкладних слідчих дій поліцейські виявили у фігуранта гранату РГД-5 з підривачем.

За результатами експертних досліджень, вилучене належить до вибухового пристрою промислового виготовлення – бойового припасу.

Чоловік розповів, що небезпечний предмет знайшов під час перебування у справах на території, де проводилися бойові дії.

Тож на підставі результатів проведених досліджень та інших зібраних доказів слідчі відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського РУП повідомили йому про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Днями обвинувальний акт відносно чоловіка було скеровано до суду. Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Чуднівської окружної прокуратури.

Відповідно до чинного законодавства за вчинене діяння обвинуваченому загрожує покарання від 3 до 7 років позбавлення волі.