USD EUR
46,51 41,67
У Чуднівській громаді жінка померла від ботулізму

У Чуднівській громаді жінка померла від ботулізму

296

Упродовж семи місяців на Житомирщині зареєстрували 5 побутових випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждали п’ятеро людей, серед них двоє дітей, один із випадків летальний.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби Житомирської області.

Зазначається, що серед хворих жителі Житомирського району (село Забріддя та село Красногірка), Звягельського району (село Таращанка), місто Бердичів та місто Овруч.

“Причиною отруєнь стали продукти домашнього виготовлення: мꞌясна тушкованка домашньої качки, зі свинини, м’ясні та овочеві консерви. За аналогічний період минулого року було зареєстровано 6 випадків ботулізму, де постраждали 8 осіб, в тому числі одна дитина. Спеціалісти територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні випадків ботулізму”, — йдеться в повідомленні.

У коментарі Суспільному фахівчиня з інтерв’ювання Головного управління Держпродспоживслужби в області Галина Заріцька більш детально розповіла про останні нові випадки, які сталися упродовж місяця.

“На території Житомирського району Черняхівської територіальної громади захворіла дитина 2019 року народження. Як стало відомо, 28 червня вся родина із трьох людей вживала консерву — ковбасу домашню, захворіла лише дитина. За меддопомогою звернулися 1 липня до інфекційного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні з важким перебігом хвороби. Відразу протягом двох днів їй ввели антитоксин, 10 липня дитину виписали зі стаціонару”, — поінформувала Галина Заріцька.

Другий випадок закінчився летально.

“Інший випадок захворювання зафіксували також у побуті, зокрема, ситуація сталася в Житомирському районі Чуднівської територіальної громади. Захворіла жінка 1962 року народження, яка 7 липня вживала м’ясні консерви домашнього приготування. Звернулася за меддопомогою аж 15 липня. Поступила до Чуднівської лікарні з важким перебігом хвороби, були важкі ураження нервів та дихальна недостатність. Їй ввели антитоксин, проте 3 серпня жінка померла”, — зазначила Галина Заріцька.