USD EUR
46,51 41,67
61 га землі повернуто Чуднівській громаді рішенням суду

61 га землі повернуто Чуднівській громаді рішенням суду

187

Рішенням Господарського суду Житомирської області задоволено позов Чуднівської окружної прокуратури та витребувано з приватної власності трьох осіб 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 61 га на користь Чуднівської міської ради. Про це повідомляють в Житомирській обласній прокуратурі. 

Йдеться про те, що Чуднівською районною державною адміністрацією у 2012 році передано в оренду фізичні особі земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 61 га для ведення фермерського господарства на території Чуднівського району Житомирської області.

Після отримання земельної ділянки у користування, фізичною особою-засновником у 2014 році створено фермерське господарство.

У подальшому, через 5 місяців після створення фізичною особою – засновником фермерського господарства, до його членів залучено доньку голови фермерського господарства, та двох онуків.

Одразу ж донька та онуки голови фермерського господарства звернулися з заявою до Головного управління Держземагенства у Житомирській області з метою надання дозволу на розробку проектів відведення про передачу у власність земельних ділянок у розмірі земельної частки (паю).

Наказами Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області у 2017 році у приватну власність трьох осіб передано земельні ділянки площею 20,7 га, 24,3 га та 15,9 га.

Після отримання вказаних земельних ділянок у власність, їх було передано у користування суб’єкту господарювання.

Прокуратурою у суді доведено, що вказані особи, які набули право власності на земельні ділянки в якості членів фермерського господарства, не мали за законом на них права, оскільки даним особам земельні ділянки у користування не надавалися.

З позицією прокуратури погодився Господарський суд Житомирської області, рішенням якого позов Чуднівської окружної прокуратури задоволено, на користь Чуднівської міської ради у комунальну власність витребувано 3 земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 61 га.