USD EUR
42,92 39,84
Житомирщина: 73% шкіл та 65% садочків мають укриття для проведення навчання

Житомирщина: 73% шкіл та 65% садочків мають укриття для проведення навчання

342

Школи та садочки Житомирщина готуються до проведення навчання офланй із забезпеченням можливості перебування в укриттях. Якщо місць в цих приміщеннях буде замало для всіх уачсників освітнього процесу, заклади працюватимуть у зміну. Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Узяв участь у засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Мінрегіон Олексій Чернишов, де розглянули питання стану укриттів та їх забезпечення необхідними речами. Також обговорили готовність мережі оповіщення в громадах.

Як правильно зазначили представники ДСНС, в умовах сьогодення, коли активна фаза бойових дій ще не завершилася і війна триває, захисні споруди є найефективнішим способом захисту населення від небезпек. Вкрай необхідно враховувати їх місткість, розташування та технічний стан.

Підкреслили, що головний критерій вибору укриття в період війни – це близькість до нього. Знайти найближчий захист люди мають за позначками, розміщеними на будівлях, або ж за електронною мапою, що повинна існувати на місцевому рівні та за централізованою базою рятувальників.

Особливо звернули увагу на проблемні питання, що стосуються наявності відповідних укриттів. Не зважаючи на ракетні удари в сусідніх областях, частина укриттів перебувають в незадовільному стані. Наголошуємо, що балансоутримувачами захисних споруд є саме місцеві органи влади й саме від них залежить життя кожного жителя області. Також потрібно посилити роботу з частиною приватного сектору та власниками багатоповерхівок, які за 5 місяців не провели жодних заходів з облаштуванням таких приміщень. Такі порушення недопустимі. Ще одним пунктом розглянули захист робітників приватних підприємств та організацій.

Своєю чергою продовжуємо облаштування захисту в соціальних та освітніх закладах. Що стосується освітнього напряму, наразі 73% шкіл та 65% садочків мають укриття для проведення навчання. Всі укриття обов’язково мають бути обладнані місцями для сидіння, забезпечені питною та технічною водою, засобами пожежогасіння, аптечками. Якщо ж місця у сховищі не вистачатиме на всіх, то навчання відбуватиметься у дві зміни або школи використовуватимуть формат змішаного навчання.

Захисні споруди рятують життя, тому спільними зусиллями зробимо все, щоб вони були в належному стані».