USD EUR
42,74 39,84
Житомирщина: 260 тис на компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців у березні

Житомирщина: 260 тис на компенсацію власникам житла, які прихистили переселенців у березні

426

Уряд виділив із резервного фонду державного бюджету обласним військовим адміністраціям понад 2,7 млн грн на підтримку власників житла, що безоплатно надали прихисток вимушеним переселенцям.

Йдеться про часткову компенсацію на комунальні послуги за березень. Таке відшкодування передбачено соціальною програмою «Прихисток». Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«Ті люди, які на період воєнного стану прихистили у своїх домівках переселенців, отримають компенсацію, яка передбачена соціальною програмою «Прихисток». Таке рішення – це дієва підтримка тих, хто безоплатно надав допомогу українцям, які через війну були змушені покинути свої домівки», – зауважив Міністр.

Зазначимо, що компенсація надаватиметься виключно у безготівковій формі.

Наразі реєстрація ВПО триває і очікується, що компенсацію витрат на комунальні послуги за квітень отримають значно більше домогосподарств.

У розпорядженні Кабміну 19 квітня 2022 р. № 298-р Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету визначено, що на покриття за березень 2022 р. піде 2 742 960. Це – гроші для власників жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

З додатка до постанови КМУ