USD EUR
42,74 39,37
Заклади освіти Житомирщини отримали майже 2,5 тисячі ноутбуків від компанії Google

Заклади освіти Житомирщини отримали майже 2,5 тисячі ноутбуків від компанії Google. ВІДЕО

303

В рамках співпраці Житомирської обласної військової адміністрації з Міністерством освіти і науки України, компанією Google та за підтримки Організації Об’єднаних Націй та UNESCO для закладів освіти Житомирщини надійшло 2430 ноутбуків. Про це інформує Департамент освіти і науки ОВА.

40 хромбуків було передано Коростишівській громаді під час робочої поїздки начальника ОВА та 2390 – розподілено сьогодні між рештою громад Житомирської області.

Передусім, ноутбуки отримають вчителі тих закладів освіти, які були пошкоджені внаслідок ракетно-бомбових ударів ворога, технікою буде забезпечено вчителів із числа внутрішньо переміщених осіб, що працюють у закладах області. Водночас техніку отримають заклади професійної, фахової передвищої та позашкільної освіти Житомирщини.

Загалом освітні заклади області за період з грудня минулого року на сьогоднішній день разом із цією партією отримали понад 6 тисяч ноутбуків.

Як зазначив заступник начальника управління Департаменту освіти і науки ОВА Юрій Салімонович, невдовзі до Житомирщини надійде ще 4 тисячі одиниць сучасної комп’ютерної техніки. Така кількість комп’ютерних пристроїв забезпечить потребу понад 90% освітян Житомирщині у новій техніці.