USD EUR
43,29 39,84
В Україні від мобілізації можуть звільнити вихователів дитсадків та тренерів

В Україні від мобілізації можуть звільнити вихователів дитсадків та тренерів

364

В Україні можуть звільнити від мобілізації вихователів дитячих садків та спортивних тренерів. У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроєкт №7726 про внесення змін до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, пише УНН з посиланням на сайт ВР.

Педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів та тренери (тренери-викладачі) державних/комунальних закладів фізичної культури і спорту (дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби і т.п.) не входять до числа категорій, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Відповідно, під час воєнного стану будь-які працівники названих закладів можуть бути мобілізовані, що ставить під загрозу стабільну роботу цих закладів. (…) Тому виглядає логічним і доцільним включити названі педагогічно-викладацькі категорії до числа тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації“, – ідеться у пояснювальній записці законопроєкту.

У законопроекті зазначено, що звільнення від мобілізації діятиме, якщо вихователі та тренери працюють у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладах, закладах фізичної культури і спорту за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Наразі документ на етапі розгляду.